Bylam nastawiona negatywnie do tego zawodu, bo naczytalam sie historii na grupach fejsbukowych o opiekunkach, ktore powdeptywaly na miny. Ale powiedzialam, ze jak nie spróbuję, to się nie przekonam. Zdecydowalam się na Promedicę, gdyz wydawala się firma najlepsza na rynku. Panie z biura w Ostrowie Wlkp byly takie mile, takie pomocne. Nawet mi kawkę zrobily. Przeczytalam umowę przed podpisaniem i warunki bardzo mi odpowiadaly. Podpisalam umowę i od razu znalazly dla mnie zlecenie. Zgodzilam się, gdyz bylam w potrzebię.
Po kilku dniach dostalam odpowiedz, ze zostalam zaakceptowana i kilka dni pozniej bylam juz na miejscu transportem organizowanym przez firmę. Pan kierowca byl bardzo mily i nawet wylaczyl dla mnie nawiew, bo mi w nozki wialo.
Zlecenie bylo u malzenstwa, ktore po prostu pokochalam. Wszystkiego bylo pod dostatkiem. Nic nie robilam calymi dniami, bo pdp wiecznie spal. Przestrzegany byl 40 godzinny czas pracy. Bylo wspaniale po prostu. Gotowac tez nie musialam, bo zona zajela sie wszystkim. Nawet sprzataczkę wynajęla, zebym się nie przepracowywala. Z radoscia wspominam wspolne spacery, gdyz sasiedzi wychodzili przed domy, zeby się z nami przywitac. Po prostu bylismy obsypywani serdecznoscia zewszad. Gdy przyszly dzieci, to przeprowadzalam z nimi bardzo inteligentne rozmowy na tematy zwiazane z malarstwem tudziez podrozami.
Wyplata byla na czas i zgadzala sie co do grosza. Koordynatorka byla przemila. Wypytala mnie o wszystko przez telefon. Nawet czy lozko mam wygodne. Dla mnie to byl szok, ale w pozytywnym znaczeniu tegoz slowa.
Gdy wyjezdzalam, to mialam lzy w oczach. Bede starala się tam jeszcze wrocic, bo rodzina mnie po prostu pokochala.
Pozdrawiam cala zalogę Promedici!!!! Dziękuję za wszystko. Najlepsza firma na rynku. Innej na tym poziomie chyba nie znajdę.