Papaya masz calkowita racje,ja raczkuje dopiero ale olej kokosowy w kuchni stoi zamiast masla i,curcuma do kazdej zupy lub miesa,kolendra najlepiej swieza tez i tymianek swiezy z Edeki za 1 euro,Bohnenkraut to czaber i jego tez uzywam .Wywalilam wegety,jakies gotowe przyprawy tez ,mieszam ziolka i miele pieprz ,papryke suszona .Po co truc sie jak mamy i tak skazone warzywa,owoce i mieso .Ten facet ma wiedze http://www.beierer.ch/uploads/6/9/6/8/6968630/8717492_orig.jpg mowi ze duzo ziol i preparatow roslinnych w Polsce jest zakazanych m.inn. kava kava ,glistnik tez byl w tych wyciagach ,kupüilam i zonk ! nie ma juz https://www.doz.pl/leki/s3436-wyciag_z_ziela_glistnika
Och!
Iza, papaja, jakniew jakie cudności piszecie.
Nasze kochane zielarki.Ja też za twoją Iza podpowiedzią przechodzę rożne kuracje.
Pamiętasz jak pisałaś o ostropeście, mastyksie na cheliko bakterii.
Kupiłm te tabletki w Rossmanie pozerlam, a w domu kupiłam ziarenka w aptece zmlełam i tez pojadłam.
Na razie przerwa, bo wyczytałam, że tę kuracje zaleca się raz , dwa razy do roku.Mastyks zjadlam w PL.
Kurkumę też podzerałam, ale działa u mnie zaparciowo.Można ją dodawać do wszystkich potraw nawet do ciasta i kremów do ciasta , bo ma neutralny smak i daje ładna barwę.
Imbir to natępny rozgrzewacz na żąłądek , trochę w odstawce, ale w pamięci, cynamon, też rozgrzewa, wspomaga trawienie i obniża cukier, ale wzmaga apetyt.
No więc wszystko ale w miarę, tak ja uważam.
Olej kokosowy- ja myślalam , że to będzie coś płynnego.
A guzik prawda, to taki smalczyk.
Kupuję obecnie kokos fett 250 g w famili sklepie za cale79 centow i smażę głównie na nim.
Właśnie jutro robię rajbe kuchen z marchewka startą w środku.
Poza tym można go kupić w penny, netto, edece w formie tabliczki czekolady (duzej kwadratowej) za, 1,29 euro w chlodniach przy margarynach i maśle w takim bialym opakowaniu i na zgrzaniach niebieski kolor.
zapomniałam nazwy firmy
W Pl kupuję go w Carefurze w takim plastikowym sloiczku 0,g kg ok 16żł.
Tu w De tez go widzialam.
Poza tym używam nagminnie miesznki bułgarskiej Czubrica zielona i daje do mięs , do sosów, na twarożek na chlebie, do wielu , wielu potraw nawet do placow ziemniaczanych, ale nie zawsze.
Poza tym używam soli himalajskiej, ktora też jest bogata w antytoksy cos , tam coś tam, no przeciw nowotworowa, ale jej uzywanie należy zastosować po gotowaniu , bo przez gotowanie traci swoje wartości.
Papaja kupuje od Ciebie rokitnik(skarnica wit C wyczytałam) i wiesiołek.
W Pl jest szaleństwo czarnuszkę.
No i len , len cały kielki, mielony, platki owsiane sa u mnie na porządku niemal, że dziennym
Czarnuszka na trawienie ,a problemy, a zresztą doczytajcie sobie hahaha:P
Poza tym ślonecznik łuskany, nie moge go zabardzo jeśc , ale w chlebku, ktory kupuję taki kwadratowy ciemny obficie posypany ziarnem kupije za 1, 49 w kazdym niemal markiecie, ppychota,
To wlaściwie jest ziaro slonecznika z ciastem chlebowym, w środku jest go zatrzęsienie mia, miam,
No dobra kończę już :)
Napiszcie jeszcze cos ciekawego prosę!