[quote=ava][quote=jakniew]Może trochę więcej szczegółowych informacji, bowiem strona odnosi się wyłączenie w stronę niemieckich klientów. Jakie wynagrodzenie? Na jakich zasadach zatrudniacie? Czy opiekunki mają zapewniony wolny dzień w tygodniu? Czy przestrzegacie czas pracy opiekunek zgodnie z niemieckim prawem? Czy klienci otrzymują precyzyjne umowy w których jasno jest napisane, że opiekunki za samą płacę nie powinny mieć zarywanych nocek? Opiekunki nie pracują non stop przez 24 h. , czy wyszczególniacie zakres obowiązków i te które nie obowiązują opiekunki? Poza tym, 90% opiekunek jeździ z własnymi laptopami i chce mieć normalny dostęp do internetu itd. itp.
Ależ uprzejmie proszę :D
Nie zatrudniają, oczekują działalności gospodarczej i motywacji do pracy :D a także dobrego niemieckiego. Wynagrodzenie bardzo atrakcyjne 1500 euro, z tego należy opłacić co należy :D Oferują niby exstra ubezpieczenie, czyli rozumiem ze gewerbę sami zakładają.
http://www.mypolacy.de/ogloszenia/opieka-nad-starszymi/opieka-24h-1500eur-cale-niemcy,1012507.html
Jaki dzień wolny, jaka przerwa skoro opieka non stop :D Poprzewracało Ci się koleżanko w głowie :D i jeszcze internetu się zachciewa ? :D
Zakres obowiązków to z formularza zgłoszeniowego wynika. A mamy tam wszystko, włącznie z pucowaniem domu, opieką nad zwierzętami i roboty ogrodowe. Gdzieś tam doczytałam, że też fryzury i pazury :D a i klientami z chorobami psychicznymi pośrednictwo nie gardzi. Zwrot kosztów podróży 50 euro miesięcznie.
Na pytanie czy zgodnie z niemieckim prawem, odpowiadam, w celu ominięcia obowiązujących przepisów :D
https://nonstoppflege.de/mindestlohn-pflegekraefte/[/quote]
Zadałam pytania niewygodne :D. Oczywiście cudów nie ma, tylko zakłamana reklama :
" Opiekunki zainteresowane zachęcamy do współpracy. Orientujemy się w tej branży i zdajemy sobie sprawę z tego, że agencje bywają pazerne. Często także obiecują korzystne warunki pracy, z tych obietnic się jednak często nie wywiązują. Na dodatek biorą horrendalne prowizje zostawiając opiekunce marne wynagrodzenie."[/quote]
Szanowny użytkowniku,
z góry wypraszam sobie, nie tylko w imieniu przedsiębiorstwa, dla którego pracuję, ale również jako osoba prywatna, bo to ja napisałem to ogłoszenie, zarzucania mi kłamstw oraz nazywania mnie oszustem / kłamcą. To zachowanie niegodziwe i skrajnie bezczelne.
By rozwiać wszelkie wątpliwości, odpowiem z góry na wyżej zadane pytania.
- to, że zawód nazywa się "opieka 24h" nie oznacza oczywiście, że opiekunka pracuje 24 godz na dobę. Opiekunka bierzę aktywnie udział w negocjach o formie swej współpracy. Przed podpisaniem jakiejkolwiek umowy pracy ze zleceniodawcą otrzymuje od nas kontakt do podopiecznej, by móc przedstawić swoje kondycje współpracy. My jako pośrednictwo tylko pośredniczymy, NIE ZATRUDNIAMY. To opiekunka - jako osoba prowadząca własną działalność gospodarczą SAMA sobie ustala oraz negociuje warunki pracy. Podczas rozmowy z podopieczną SAMA USTALA godziny pracy i przedstawia je podopiecznej. Czy do umowy ostatecznie dochodzi leży wyłącznie w rękach obydwu stron umowy - a nie pośrednictwa. My tylko szukamy zleceń - według preferencji podanych przez opiekunkę (wynagrodzenie, lokacja, warunki, etc...). To opiekunka jest odpowiedzialna za swoje warunki pracy - na tym polega prowadzenie własnej działalności gospodarczej. Z reguły wyszukane podopieczne się zgadzają z układem 8h/dzień. Jeżeli nie, bo my przedtem też nie znamy zleceniodawcy, to opiekunka nas o tym powiadamia i my szukamy dla nie dalej. Proste.
Prosimy się zapoznać z zasadami pracy na podstawie prowadzenia własnej działalności gospodarczej. Widocznie mają tu niektórzy z państwa ogromne luki-braki informacji. Z tej niewiedzy wynikają przedstawione absurdalne zarzuty.
Skarzyć się na warunki pracy a jednocześnie prowadzić własną działalność gospodarczą to jak prowadzić własną firmę, ustalać samemu sobie warunki pracy i skarżyć się na klientów zrzucając winę za niepowodzenie na nich.
- oczywiście że mają opiekunki dni wolne w tygodniu. Które to dni, to, jak wyżej wytłumaczyłem, decydują ustalają państwo w rozmowie ze zleceniodawcą. Nie my.
- Nonstop Pflege Vermittlung to pośrednictwo, nie agencja. Pośredniczymy, NIE ZATRUDNIAMY. Nie dyktujemy warunków pracy, nie oferujemy stałej kwoty wynagrodzenia. Pośredniczymy w nawiązaniu współpracy między opiekunką a podopiecznym.
- Jeżeli opiekunka chce mieć dostęp do internetu, to podaje to jako preferencję. My wtedy szukamy zgodnie z tą preferencją. Proste.
"Na pytanie czy zgodnie z niemieckim prawem, odpowiadam, w celu ominięcia obowiązujących przepisów :D"
- zarzut śmieszny. Współpraca następuje tylko i wyłącznie na podstawie podpisanej umowy pracy - która jest w stu procentach zgodna z prawem niemieckim. Zarzut ten powinien Pan / powinna Pani stawiać raczej tym osobom, które dzień w dzień do nas dzwonią prosząc o poszukanie dla nich zleceniodawców - na czarno.
Jeżeli pozostały jakieś pytania, to zapraszam na konsultacje osobiste przy telefonie, chętnie udzielę informacji. Zachęcam również do rozmowy z naszymi opiekunkami, które nas polecają i szanują. Chętnie podam kontakt, jeżeli miałaby zajść taka potrzeba.
z uszanowaniem,
Nonstop Pflegevermittlung