Witam serdecznie, jestem "nowa" na forum, ale w pracy opiekunki mam już pewne doświadczenie. Przez 3 lata współpracowałam z firmą Work Express z Katowic. Polecam współpracę z tą firmą. Zasady są jasne, wynagrodzenie dobre /oczywiście uzależnione od kilku czynników m.in. znajomości języka i doświadczenia/. Nigdy nie było problemów z terminowym przelewem wynagrodzenia, koordynatorki zawsze dostępne. Z tego co wiem, organizują również kursy języka niemieckiego, niestety tylko w Katowicach. Piszę niestety, ponieważ ja mieszkam w Polsce centralnej, gdzie język niemiecki nie jest zbyt popularny i z tego powodu wiele pań, ktore byłyby zainrteresowane podjęciem pracy w Niemczech, niestety nie może. Natomiast koszty udziału w kursie j. niemieckiego często przekraczają ich możliwości. Serdecznie pozdrawiam wszystkie Panie na forum!!!
No,niestety nie mam dobrego zdania o tej firmie,a właściwie o rekrutacji,gdy raz odmówiłam pracę(miałam kilka wizyt u dentysty,i akurat nie mogłam wyjechać,w terminie,który mi zaproponowała agencja).Tak czekam,(a,właściwie już nie,bo doczekać się nie mogłam)na propozycję od tej firmy.Przepracowałam z nimi,całą pierwszą umowę,z doskonałymi referencjami.Widać,mają albo za dużo chętnych,albo nie umieją docenić opiekunek.Z tego co się orientuję zmienila się pani w rekrutacji,i widać,nie spodobała jej się moja osoba.Pozatym zarobki,naprawdę zaniżone.