[quote=..?eto]Squonk!
Jeśli te zmiany i bole żył są , to znak, że rzeczywiście trzeba zacząć coś z sobą robić.
Oczywiście leczenie konwencjonalne przede wszystkim, ale szuaknie metod innych też się przyda.
Masz w domu świeczki?
Najlepiej takie lichtarzowe.
No więc może sprubój od -nie. hahaha
Ale serio. Zapal świeczkę , usiądź wygodnie z wyprostowanymi pleckami( to podstawa wszystkich ćw. i bycia zdrowym), następnie prubój patrzeć , coraz dłuższe okresy bez mrugania powiekami na płomień.
To nie jest wcale takie łatwe na początku.
Siedź tak i patrz.
Jak osiągniesz wynik 20stu minut wpatrywania się bez mrugania powiekami w płomień osiągniesz mistrzostwo, a ja przypnę Ci na razie medal z Kartofla.(Porcelanka chlebowa będzie w przyszłości)
:)
Powodzenia.
P.S.
Podobne ćwicznie nieświadomie istoty rzeczy robią wędkarze, którzy godzinami wpatrują się w spławik.
Tak więc Squonk zaczniej chodzić ewentualnie na ryby,choć ta metoda wymaga więcej inwestycji i zachodu i zamień książkę na kijek. Hahaha
No właśnie niedawno stwierdziłam, że te rzeczy, które do tej pory uważałam za rozrywkę, relaks i sprawianie sobie przyjemności wcale tak naprawdę mnie nie relaksują. Czytanie, oglądanie filmów tylko mnie chwilowo odrywa od natrętnego strumienia myśli o codziennych zmartwieniach, ale mojego ciała w ogóle nie relaksuje i skutki wychodzą po pewnym czasie.
Dziękuję za propozycję, potrzebuję właśnie coś, co jest w zasięgu ręki, chociaż jakbym miała bardziej uregulowane życie, to bym chyba spróbowała jogi, a z tego co się orientowałam, to samodzielne ćwiczenie jogi w domu to nie jest dobry pomysł.[/quote]
Zawsze mozesz usiąć , wyprostowac plecy , rozluźnic się, polożyc na kolanach dlonie odwrócone do gury z mudrą na uspokojenie(złączyć kciuk z palcem wskazującym, pozostale prosto , ale luźno, przymnąć oczy i oddychać myśląc przy wdechu wciągan białe uzdrawiajace światlo i wypuszczasz czarne wraz z wszystkim chorobami)
Kiedy juz nie możesz utrzymać tego stanu powolutku otwierasz oczy wstajesz i po wszystkim.
To jest calkiem normalne ćwiczenie, bez żadnego ryzyka..
Możesz to dyskretnie ( po co wzbudzać sensacje robic to w podroży , na poczekalni u lekarza, wszędzie.
Powodzenia.