[quote=anna_suchodolska]Ja generalnie osob z demencja mialam juz kilka.
Moj pierwszy kontrakt byl wlasnie taki, i tam nauczylam sie ze bez stanowczosci nie poradzisz sobie. Musisz byc mila, konkretna i bardzooo stanowcza, zawsze krotko zwiezle i na temat.
Moja pierwsza PDP miala juz tak zaawansowana demencje ze trzeba bylo jej przypominac o piciu, jedzeniu przy stole "Bitte essen Sie Frau (...nazwisko babci), oder das Essen wird kalt", wielokrotnie powtarzane, bo babcia po paru sekundach nie pamietala zazwyczaj ze ma jesc, czy tak samo o potrzebach fizjologicznych, czy poznej godzinie i porze na sen: krotko i stanowczo.
Jesli okazesz niezdecydowanie to przegrasz, bez tego ani rusz.
Pozdrawiam
O rany , niemożliwe !
Rawa , Mobilna rzućći jakieś fotki i no nie wiem, ale przyznac trzeba , że firma dba o imicz , logo na małej też?
Tylko te zarobki , te zarobki Rawa ile zarobiłes , o ile pamiętam pisaleś cos , że 750 euro?
Wiem, że dlatego szybciutko szukałeś innej firmy i , jak widze z powodzeniem.
Tak Imicz robia dobry, ale za nim kryje sie upokarzające płace.
Ja zaczynając w 2007 roku pracę w DE jako "pierwiasta" miałam już 950euro.
Kończmy Kochani dyskusje z Ta panią Z imienia i Nazwiska.
I nie waż się pani z imienia i nazwiska komentować , a nie daj Boże obrażać Rawe, że pracowal , za takie pieniądze itd
Zadnych pouczanek, o walczeniu o swoje i takich tam dyrdymał , o szanowaniu się, o tym , że jesteś z firmy zadowolona, bo nas to nie interesuje, itd.
I Ani słowa więcej proszę i
Fora ze dwora![/quote]
do annasuchodolska - naczytałam się sporo rad opiekunek na temat stanowczości i spokoju jednocześnie, ale powiem tak - kto tak potrafi? Może ja za mało profesjonalna jestem?